ESALOG Bulgaria  
 
НАЧАЛО ЗА НАС УСЛУГИ КОНТАКТИ
 
 
НАЧАЛО ЗА НАС УСЛУГИ КОНТАКТИ
 
 
:: ИСТОРИЯ :: ПРИНЦИПИ И ЦЕЛИ :: ЕКИП :: АВТОПАРК ::

ЗА ESALOG BULGARIA

:: ИСТОРИЯ

1993 - 2000
1993
:: Началото. Фирмата стартира в България с откриването на филиал на чешката транспортна и спедиторска фирма "ESA Transporte s.r.o. Kladno". Наименованието на фирмата е "ЕСА България – клон". Периодът се характеризира с увеличаване на броя на служителите, утвърждаване на името и професионализма в работата и постоянно увеличаване на оборота.
1996
:: Фирмата разкрива отдел, който започва да осъществява търговски сделки със стоки, внос от Чехия. Фирмата става изключителен вносител на хранителни продукти и други стоки с марките "HAME", "KOSTELECKE UZENINY", "VELAMOS", "FAVORITE" и други.

2000 - 2005
2000Homo Bohemicus
:: С оглед мащабното разширяване на дейността и увеличаване на обема от предлагани услуги се наложи организационно преструктуриране, довело до сегашната фирмена структура и наименование – "ЕСАЛОГ БЪЛГАРИЯ" ООД. Закупен е склад.
:: Търговският отдел на фирмата се отделя в самостоятелно звено, като за целта е регистрирана нова фирма – "КАСИВА" ООД, която поема изцяло търговските сделки – внос, износ, продажби и дистрибуция.
2001
:: Започва поетапно закупуване на транспортни средства.
2002
:: Утвърждава се специализацията на фирмата в областта на международния транспорт на групажни пратки по направлението Чехия – България.
2003
:: Фирмата продължава да утвърждава името си като надежден партньор в транспорта от Централна Европа. Увеличава се обемът от товари от Полша и Унгария, превозвани от нас.
2004
:: С назначаването на нови служители се утвърждава нова тенденция да се търсят и обслужват нови клиенти, осъществяващи стокообмен със Западна и Южна Европа.

2005 - 2010
2005
:: Увеличава се делът на осъществените транспорти със страните от Западна и Южна Европа.
2006
:: След извършената реорганизация в структурите на фирмата се дава приоритет на обслужването на групажни пратки във всички направления.
2007
:: След приемането на България в Европейския съюз и отпадането на митническите процедури, се разработва ново направление в работата на фирмата – транспорт в рамките на Европейския съюз. Започва поетапна модернизация и разширяване на автомобилния парк. За целта са закупуват нови високообемни товарни композиции стандарт ЕВРО 5.
2008
:: Извършва се модернизация и разширяване на складовата база. Построен е нов модерен склад с РЗП 1000 м2, позволяващ предлагането на по-пълна гама логистични услуги на своите клиенти.
2009
:: В условията на световна икономическата криза усилията на работещите във фирмата се концентрират върху запазването на досегашните партньори чрез още по-конкурентни цени и по-гъвкави схеми на разплащане, а съобразявайки се с новите реалности и към привличане на нови партньори.

С оглед оптимизацията на пробега на камионите, опериращи за фирмата ни, се утвърждава направлението – транспорт в самата Западна Европа. Фирмата затвърждава сътрудничеството си със стабилни и коректни партньори по направленията Чехия – Германия, Чехия – Холандия и Белгия, Полша и Прибалтика – Холандия и Германия, Испания и Италия – Чехия и Полша.

:: нагоре ::


:: ПРИНЦИПИ И ЦЕЛИ

"Ние - можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните...
И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо... "
Проф. Константин Иречек, чех по националност,
13.12.1881 г.


:: нагоре ::


:: ЕКИП

Пламен Иванов :: Пламен Иванов
висше образование, УНСС – специалност "Международни отношения", във фирмата от 1993 г.
  Николай Караиванов :: Николай Караиванов
висше образование, УНСС – специалност "Международни отношения", във фирмата от 1994 г.
Илиян Симов :: Илиян Симов
висше образование, УНСС – специалност "Финанси", във фирмата от 1995 г.
  Александър Коточев :: Александър Коточев
висше образование, УНСС – специалност "МИО", във фирмата от 2004 г.
Диана Димитрова :: Диана Димитрова
средно специално образование, специалност "Счетоводна отчетност", във фирмата от 1999 г.
  Евгени Димитров :: Евгени Димитров
средно специално образование, специалност "Радиосвръзки", във фирмата от 2005 г.
Вера Вранска :: Вера Вранска
висше образование, Музикална академия - специалност "Пиано и Педагогика ", висше образование, СУ "Свети Климент Охридски" - специалност "Философия", във фирмата от 2006 г.
  Още снимки :: Това сме ние ... още снимки
Ежедневието в офиса. Фирмени екскурзии. Празненства.

:: нагоре ::


:: АВТОПАРК


 
  ..:: НАГОРЕ :: НАЧАЛО :: КАРТА НА САЙТА :: EMAIL :: ВРЪЗКИ ::..
..:: 2005-2015 © ЕСАЛОГ България :: всички права запазени ::..
 
Българска версия Cestina English version Sprache Deutch